0317-312756

Over mij

Saskia Uilenberg

Tandarts en coach

Sinds 1990 begeleid ik u als tandarts in mijn eigen praktijk om uw eigen gebit zo lang mogelijk en zo gezond mogelijk te behouden.

Sinds 2020 begeleid ik u als coach naar een veerkrachtigere en vrolijkere versie van uzelf zodat u meer energie overhoudt, meer plezier in uw werk ervaart en meer van het leven geniet.

Graag uw aandacht voor:

Deze praktijk is vol

WIST U DAT…

Stress het risico op gebitsproblemen vergroot?

Stress en gebitsproblemen

In 2022 heb ik de 3-jarige opleiding tot Somatic Experiencing Practitioner afgerond is mij nòg duidelijker geworden hoe groot de invloed van stress op ons lijf en ons gebit is.

Hoe langer en hoe meer stress u ervaart, des te groter het risico is op het ontwikkelen van tandbederf, gebitsslijtage en tandvleesproblemen. Bij stress is er minder speekselproductie, gaan we klemmen en knarsen en chronische stress beïnvloedt ons immuunsysteem.

Het doet mij verdriet wanneer ik een voorheen fantastisch onderhouden gebit, in een relatief korte tijd door stress achteruit zie gaan en het sterkt mij in mijn missie om u als coach te helpen uw stress duurzaam te verlagen, zodat dit risico verkleind wordt.

Stress duurzaam loslaten

Stress kan een groot impact op ons leven hebben. Toch hoeft u er geen slachtoffer van te blijven. U kunt uw stress duurzaam loslaten, zodat u meer rust en ruimte krijgt, juist wanneer u het hard nodig hebt, juist wanneer u zich continu opgejaagd voelt en het chronisch te druk heeft.

Zelden krijgt u vanzelf meer tijd. Integendeel, er komt altijd wel iets nieuws dat dringend uw aandacht nodig heeft. Een vicieuze cirkel ontstaat vaak ongemerkt. Er uit stappen is mogelijk. De hobbelige weg daar uit was mij dubbel en dwars waard.

Als ervaringsdeskundige en als tandarts met 37 jaren praktische ervaring bij het 1-op-1 coachen van mensen om beter voor zichzelf te zorgen, zet ik tijdens mijn coaching sessies mijn hooggevoeligheid en intuïtie ten volle in. Ik voel mij er als een vis in het water bij.

Mijn begeleiding

Ik had eerst een hevige crisis nodig om te beseffen dat ik gevangen zat in een vicieuze cirkel. Het heeft er wel toe geleid dat ik nu een diploma Somatic Experiencing Practitioner bezit en dat ik het allerliefst mensen begeleid om duurzaam uit hun vicieuze cirkel van stress te stappen.

Ik geef u nu de coaching die ik aan het begin van mijn carrière heel hard heb gemist, het had mij heel veel stress gescheeld en had mijn werk als tandarts heel veel lichter en leuker gemaakt.

Op mijn website opgeveerd.nl vertellen mijn cliënten wat mijn begeleiding hen heeft opgeleverd. Nog dagelijks verwonderen de recensies mij. Nu al meer rust, ruimte en plezier in uw (te) drukke leven ervaren is echt een optie. Mijn begeleiding geef ik in het Frans, Engels of Nederlands, in mijn praktijk, buiten of online.

De tandartspraktijk is vol